Още скандални факти за ДАИ Стара Загора. Фирми плащали такса ,,спокойствие,,

0
9

,,Здравейте по повод статията Ви относно скандалното назначение на Любен Мерджанов, ви изпращам още материали за бивш шеф на ДАИ Стара Загора – Антон Ставрев, тъй като през 2017 и 2018 г заедно с Мерджанов рекетираха фирмите който караха варовик на Тец 2,3.,,- това пише наш читател.

Като директор на ДАИ Стара Загора, Ставрев не е издал наказателни постановления-66 броя на стойност над 20000 лв. Данните за рушвети, които се появиха, обаче ни най-малко не попречиха на Антон Ставрев да бъде издигнат в йерархията. Малко след като наяве излязоха подробности за корупционните схеми в хасковската агенция, Ставрев, като особено ценен кадър, беше назначен и за временно изпълняващ длъжността директор на ДАИ -Стара Загора.

Така той пое под крилото си двете структури – тази в Хасково и Стара Загора. Любопитното е, че подобна практика не е прилагана в нито една институция.

От извършена проверка и след заседание на дисциплинарния съвет на ИААА,става ясно, че като шеф на ДАИ Ставрев умишлено е съставял наказателни постановления на фирми без мотиви.

Например на една фирма Ставрев е издал наказателно постановление за 11 200 лева ,като за нарушението Законодателят е предвидил санкция 200 лева. По други актове пък шефа на ДАИ отказва да издава наказателно постановление с мотива, че няма нарушение.

Антон Ставрев също е бил сред допуснатите кандидати за поста началник сектор „Контрол и правоприлагане“ в хасковкия отдел на ТОЛ управление към АПИ. На 7 януари тази година ,обаче той не успява да издържи теста в конкурса.

Десислава Петкова

Още по темата: Арестуван за подкуп бивш служител на ДАИ Стара Загора, назначен инспектор правоприлагане в АПИ

Коментари от Фейсбук