Отказаха лечение на местен хижар, добри хора решиха да помагат

0
13

За по-малко от 24 часа след призив за помощ във Фейсбук, бездомният мъж, който потърси и в Казанлък лечение за влошното си здравословно състояние, вече е приет по спешност в ловешката болница. Спас Марков, който е на 58 години, е застрашен от ампутация на пръстите на ръцете, тъй като има гангрена. Изхвърлян от системата, без здравни осигуровки, вратите на редица болници се затварят пред него, а единствената му надежда е в хората, способни да съчувстват. Така, само за часове, след като снощи историята му стана публична във Фейсбук, десетки българи откликнаха на призива и макар с минимални средства, парите за неплатените здравни осигуровки и операцията лека-полека се събират.

В болницата, в която ще лежи Стоян, мъжът ще бъде подложен на продължително, над 45-дневно лечение, затова и кампанията по събирането на парични средства за възстановяването му продължава, научи Пресс тв.

Ето и поста, с който софиянецът привлече вниманието към своя случай, след месеци „ходене по мъките“.

„БЪЛГАРИН !!!
ПОМОГНЕТЕ !!!
Здравейте, добри хора! Аз съм Спас Марков, на 58 години, роден в София, квартал Банишора. Завършил съм ИМТ – Институт по Международен туризъм в град Варна. Страдам от гангрена, при което съм застрашен от ампутация и загуба на пръстите на ръцете си.
Напълно бездомен съм, нямам близки и роднини. Бях измамен от собствения си брат, който продаде всички наши семейни имоти и не прояви съчувствие. В момента съм приютен от добрите хора на хижа „Бузлуджа Нова“, които се грижат за мен. Днес бяхме в СПЕШНА ПОМОЩ гр. Казанлък, нямам здравни осигуровки, никъде не ми обърнаха внимание. Отчаян съм. Нужна ми е подкрепа, за да платя здравните си осигуровки и за да се извърши нужната хирургична намеса. Благодаря, вярвам във Вашата доброта!“

Райфайзен БАНК: BG74RZBB91551001516077
BIC: RZBBBGSF

Тел. 0889 997751  Емил Гешев, управител на хижа „Бузлуджа Нова“

Коментари от Фейсбук