Осъдиха 29 годишна. Лъгала за пари мъже, единият от Казанлък

Районен съд – Казанлък постанови присъда, с която наложи наказание лишаване от свобода за срок от една година и четири месеца, чието изпълнение е отложено с тригодишен изпитателен срок,  на 29-годишната Т. Б. от гр.Асеновград.

С постановената първоинстанционна присъда съдът я призна за виновна в това, че в периода от средата на месец януари 2017г. до 22.06.2017 г. в гр.Казанлък, в гр.София, в гр.Нови Искър, в гр.Пловдив, в гр.Пазарджик, в гр.Бургас и в гр.Казанлък, действайки в условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудила и поддържала у шестима мъже заблуждение и с това им причинила имотна вреда общо в размер на 3635 лева.

Подсъдимата призна изцяло фактите и обстоятелствата, изложени в  обстоятелствената част на обвинителния акт, и се съгласи да не се събират доказателства за тези факти. За извършеното престъпление съдът намали размера на наказанието й с една трета, тъй като делото се проведе по реда на съкратеното съдебно следствие.

В хода на разследването е установено, че от много години подсъдимата ползвала социалната мрежа Facebook, както и сайтове за запознанства в интернет, където контактувала с много мъже. Докато  Т. Б. живеела в гр.Стара Загора се запознала с незряща жена. През този период подсъдимата продължила да създава контакти в интернет с множество мъже от различни населени места. За целта ползвала профил, регистриран на името на незрящата жена, без нейното знание и съгласие. В хода на комуникацията въвеждала в заблуждение тези мъже, че тя е с физическия недъг, че е самотна и не издържа на проблемите, че не се чувства добре физически и психически. Използвайки всички тези факти, подсъдимата е молила мъжете за финансова помощ под формата на заем, който обещавала да върне. Тя успявала да провокира у пострадалите мъже съжаление, както и очакване за развитие в отношенията им, в резултат на което те започвали да я успокояват и да й предлагат в заем исканите пари. За да й бъде пратен обещания заем, подсъдимата давала на съответния мъж личните данни на незрящата жена или данните за собствената си банкова сметка.

Присъдата е влязла в законна сила.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram