Осъдиха мъж на година затвор и глоба за държане на метамфетамин

0
1324

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Казанлък е осъден мъж на 1 година затвор и 2 000 лева глоба за държане на метамфетамин, съобщават от Апелативна прокуратура – Пловдив.

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Казанлък е осъден Г.И., на 39 г., за това, че на 4.12.2019 г., в гр. Мъглиж, без надлежно разрешително е държал високорискови наркотични вещества – метамфетамин на обща стойност 45,15 лева – престъпление по чл.354а, ал.3, т.1, предложение I-во от НК.

Районен съд – Казанлък е наложил на Г.И. наказание от 1 година „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим и глоба от 2 000 лева.

В началото на месец декември 2019 г., в участък „Полиция“, гр.Мъглиж, била получена информация, че Г.И държал и разпространявал наркотични вещества в къщата, която обитавал. В дома му било извършено претърсване и изземване, при което в негово присъствие били намерени и иззети – кристално вещество, което при направения полеви наркотест, реагирало на наркотично вещество, лула, везна, наргиле с течност, полиетиленов плик, съдържащ бели на цвят таблетки.

Г.И. е осъждан няколко пъти за различни по вид престъпления. Последно е получил присъда от 2 години „лишаване от свобода“ за измама, като изпълнението на така наложеното наказание е било отложено за срок от четири години.

Присъдата не е влязла в законна сила и подлежи на обжалване и протестиране.

Коментари от Фейсбук