Обяснението на мъжа влачил кучето с кола

11
15

Моньо Иванов от Черганово е името на мъжа, влачил кучето с теглич. Снимката на безпомощното куче предизвика възмущението на стотии българи в социалните мрежи.  Представители на природозащитни организации се намесиха за спасяването на кучето, което е с тежки наранявания. “

След подадени към нас – СНЦ „Любов за животните – България“ сигнали и снимки за агресия към куче и след, като самите ние се запознахме с коментарите в социалните мрежи по случая, решихме днес на 27.12.2017г., лично да отидем на място и да направим проверка и да видим какво е състоянието на кучето и да помогнем с каквото и както можем за да облекчим болките му.
Заедно с представител на СНЦ „Дара“ – Ваня Вангелова и със съдействието на РУ на Полицията от гр.Казанлък посетихме дома на семейството, което със своя автомобил (показан на снимките) е вързало кучето със синджир и са се опитали по този начин да го транспортират няколко километра, влачейки го, защото по техни думи са се страхували да го вкарат вътре в колата. Взели са го от друго място, където кучето е отглеждано в крайно ужасни условия, гладно, слабо и изтощено. Кучето не е имало сили да бяга след колата, но въпреки това, тези хора не са съобразили състоянието му и са го вързали да бяга километри след колата и то, нещастното същество, накрая се е предало, влачено беззащитно. Ако други хора не са видели случващото се и не са реагирали, не е ясно колко време е щяло да продължи това мъчение??
Констатациите ни от днес – намерихме кучето да лежи в един мизерен обор, на земята, има рани на доста места,  особено голяма отворена рана на рамото на преден десен крак, силно стресирано и треперещо, в много лошо състояние. До момента на появяването ни то не беше прегледано от лекар и единствено  беше намазано с някакъв дезинфектант ( по думите на временния стопанин, който е извършител на деянието). Нашата преценка беше за спешна нужда от лечение и транспорт до Стара Загора, за да се вземат бързи мерки и да се спаси живота на кучето и облекчат мъките му.
Кучето е настанено в момента във ветеринарна клиника на др.Бакалов, благодарим му от сърце за човечността и съпричастността ! Направихме 4Д тест, който за щастие е отрицателен, утре ще се пусне и обща кръвна картина. Раните са промити, сложени са  антибиотици и обезболяващи, кучето е на топло на стационар, нахранено и обгрижено за момента. Предстои продължително лечение, но има всички шансове да бъде излекувано. Кучето е изключително слабо и недохранено, но има сили за живот и дано има щастието да се справи с тази тежка травма!
Ще са необходими средства за лечението му и за престоя в клиника и най-вече в последствие подходящ дом за да живее достойно. Кръстихме го Бък, едро мъжко куче с черти на азиатска овчарка, възраст около 5 години.
Ще се радваме на съпричастност от всякакво естество, СНЦ“Любов за животните – България“ разполага само със средства дарени от своите членове, а наистина вече случаите, които поемаме са много и нуждаещите се животинки са все повече и повече!
Прилагаме банкова сметка: BG32UBBS80021050501340 ; IBAN:UBBSBGSF
Ще обявим допълнително и сметката на лекуващия ветеринарен лекар и който желае може да приведе средства директно по нея !
Някои от приложените снимки не са приятни за гледане:“
Коментари от Фейсбук

Comments are closed.