Облачно, започват валежи

Днес облачността над по-голямата част от страната ще е значителна. След обяд в Западна, а по-късно вечерта и в Централна България ще има валежи от дъжд. Ще продължи да духа слаб, в източните райони – умерен южен вятър. Максималните температури ще са предимно между 9° и 14°.

Над планините облачността ще е значителна и след обяд в масивите от Западна България, а до полунощ и в централните райони ще има превалявания от сняг. Под 1700 метра валежите ще са от дъжд. Ще е ветровито с умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около минус 1°.

По Черноморието облачността ще е предимно значителна, но ще се задържи без валежи. Ще духа умерен южен вятър. Максималните температури ще са между 9° и 12°. Вълнението на морето ще е 1 – 2 бала. Температурата на морската вода е 8° – 9°.

meteo.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Облачно, започват валежи

Днес над по-голямата част от страната облачността ще е значителна. До вечерта слаби валежи ще има на места в Южна и Източна България, а без валежи ще се задържи в Северозападна България и по поречието на Дунав, където ще има по-значителни разкъсвания на облачността. Постепенно през деня вятърът ще се ориентира от североизток и до вечерта ще се усили, особено в Източна България. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, за София – около 19°.

Над планините облачността ще е значителна и на места ще превалява слаб дъжд. Ще духа умерен и временно силен вятър от юг-югозапад, в ниските части – от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра около 14°, на 2000 метра – около 7°.

Над Черноморието ще преобладава облачно време и на места ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от североизток и до вечерта ще се усили. Максималните температури на въздуха и морската вода ще са 21°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала с тенденция на усилване след обяд и вечерта.

meteo.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram