Обещаха и го направиха

ФК „Витоша“ Бистрица преведе 1000 лева по дарителската сметка за Росица Димитрова в кампанията, в която са участвали футболисти и фенове на клуба в подкрепа на момичето от с. Долно Сахране. Средствата са събрани в съботния двубой срещу „Царско село“, обявиха от клуба. Още близо 23 хил. лева са необходими, за да бъде осъществена в турска болница операцията на 21-годишната Росица, която страда от S образна сколиоза – изкривяване на гръбнака, увреждащо органите й.

През седмицата семейството на Росица получи още едно дарение – от Добрина и Стойно Стефанови, и техните синове, Дечко и Ивайло, които със собствени усилия, с помощта на дарители и Община Павел баня, реализираха етнографска сбирка „Старите българи“- ценна колекция от битови предмети за миналото на градчето, изложена в непосредствена близост до храм „Рождество Богородично“ в Павел баня.

Снимка: Ивайло Илиев

В началото на своята инициатива семейство Стефанови заявява, че сбирката ще бъде с вход свободен и всеки може да остави средства за благотворителност в специално поставената за целта кутия. Събраната сума е близо 450 лева и по решение на дарителите ще бъде предоставена за лечението на Роси.

Дарителска сметка

Обединена българска банка

BG60UBBS 80021 090186640

Росица Миленова Димитрова

Тел. Димана Попова: 0897 932 251

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram