НСИ изследва достъпът до интернет и технологии и в Казанлък

През периода април – юни 2024 г. Националният статистически институт (НСИ) стартира провеждането на анкетно изследване „Използване на информационни и комуникационни технологии (ИКТ) в домакинствата и от лицата през 2024 година“.

Aнкетьори от отдел „Статистически изследвания – Стара Загора“ ще посетят избрани на случаен принцип домакинства за провеждане на персонални интервюта, легитимирайки се със служебна карта издадена от Териториално статистическо бюро – Югоизток.

В област Стара Загора ще бъдат анкетирани 222 обикновени домакинства и живеещите в тях лица на възраст между 16 и 74 навършени години. В област Стара Загора изследването ще се проведе в градовете: Казанлък, Николаево, Раднево, Стара Загора и Чирпан, както и в селата:    Горно Белево ,Васил Левски, Венец,  Енина, Козаревец, Преславен , Трояново, Тулово и Ягода.

По данни на същото проучване, проведено в област Стара Загора за 2023 г. 88.5% от домакинствата имат достъп до интернет в домовете си, а 71.2% от лицата на възраст 16 – 74 навършени години използват регулярно интернет (всеки ден или поне веднъж седмично). Жените в областта са по-активни от мъжете, като 71.6% от тях използват редовно интернет, при 70.9% за мъжете.

НСИ

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram