Нови информационни табла улесняват престоя на туристите в Павел баня 

Нова информационни туристически табла са монтирани на видни места в Павел баня. Те разкриват възможностите за развлечение на посетителите, които са решили да съчетаят лечебните си процедури с приятни занимания. Върху новите табла е поместена и картата на Община Павел баня, ясно показваща територията на парк Централен балкан, местоположението на яз. Копринка и туристическите забележителности, които могат да бъдат посетени в района. 

Всеки, дошъл в Павел баня, може в свободното си време да посети различни обекти като: Джанановата къща, Каменната църква „Св. Георги Победоносец“ и Радучевата къща, които се намират в село Габарево; комплекс „Бащино огнище“ с картинна изложба от местни художници в село Тъжа; родната къща на Чудомир, музеят на кукерите, етнографската сбирка „Нашенци“, Римския мост, Кичестия габър, който е на над 700 г.  – в село Турия; Етнографски комплекс „Дамасцена“, фермата за щрауси, Пеещите скали и каменната къща Евкая – в село Скобелево; розоварната „Еньо Бончев“, построена през 1909 г., Търническото пръскало – в с. Търничени; защитената местност „Зелените дървета“ в село Александрово и много други. 

Новите табла напомнят на туристите и за местните празници и инициативи като: Празника на розата и минералната вода, Павелбанско лято, фестивала на маскарадните игри „Старци в Турия“, карнавалът с кукерски игри на Сирни заговезни и Коледа в Павел баня.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram