Новини от вас: Сигнал за опасни детски площадки в с. Бузовград

1
2

Здравейте, пиша във във връзка с изградените детски площадки в с.Бузовград и предпоставките за наранявания и застрашаване на живота на използващите ги жители. Изпращам Ви жалбата, която подадох до кметство Бузовград с прикрепени снимки към нея. Очаквам отговор от кмета на селото, но междувременно реших да пиша и до Вас, защото смятам, че е необходимо да се вземат мерки по изложените проблеми. Благодаря Ви!

До г-н Михаил Янушев
кмет на с.Бузовград

ЖАЛБА

От Живко Димитров Димитров

Уважаеми г-н Янушев ,сигнализирам Ви относно нерешен проблем от месец Октомври 2017г. за който съм Ви запознал в личен разговор свързан с безопасността на изградената площадка в парка непосредствено до „Информационен център” в с.Бузовград.

Детската площадка е изградена със стари съоръжения, които бяха преместени от поляната намираща се над хранителен магазин „Близнаците”2. Както можете да видите от снимките прикрепени към жалбата,площадката и изградените уреди се нуждаят от обновяване, тъй като създават предпоставки за наранявания и по-сериозни контузии застрашаващи здравето и живота на използващите ги. Люлки изцяло липсват.

В парка има дърво, което е изгнило и може всеки един момент да падне и също да застраши здравето и живота на жителите на селото, за което предлагам отстраняването му. В близост до парка се намира и училище ОУ ”Васил Левски”, което засилва опасенията ми.

Съоръжението ,което е опасано с камъни също създава предпоставки за сериозни инциденти свързани с безопасността ,здравето и живота на хората.Лично аз съм виждал деца да взимат камъни от него, понеже част от тях не са циментирани,а просто поставени, как се замяргат едни други.

Изграденият лост е с недостижима височина. Аз съм 1.70см. висиок и с протегната ръка не мога да го достигна, което го прави неподходящ за употреба. Същият е с разклатени основи, което също възпрепятства употребата му и застрашава здравето и живота на желаещите да го използват.

Пейките, макар и нови са грубовати като употребата им може да нарани кожата на човек и да скъса дрехите на използващите ги.
Беседката се нуждае от освежаване. За чистотата в парка също е редно да се помисли.

Другото ми оплакване е свързано с парка и детската площадка изградена в него намиращи се по посока с.Розово, която също създава опасност от сериозни наранявания на използващите съоръженията и. На част от дървената площадка липсват дъски,а друга част от тях сериозно се клатят като има опасност от счупването им. Люлките са счупени и висят на ръждясали синджири. Детската площадка в парка е негодна за употреба и застрашава живота на използващите го.

Молбата ми е да бъдат взети навремени мерки за отстраняването на нередностите, които застрашават здравето и живота на използващите ги.

Децата на с.Бузовград имат нужда от годни места, където да прекарват времето си в игри и техните родители да бъдат спокойни, че съоръженията изградени на тези места няма да навредят на здравето и живота на децата им.

Надявам се лично да вземете отношение по въпроса, за което аз лично и жителите на с.Бузовград ще Ви бъдем изключително благодарни.

с.Бузовград                                                         С уважение:………..

Дата:11.09.2019г.

Сигнала е публикуван без редакторска намеса

Коментари от Фейсбук

Comments are closed.