Нова техника се включва в почистването на града

Нови четири сметосъбиращи камиона вече са на разположение за работата на Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“, съобщава пресцентърът на Община Казанлък. Една от машините е с възможност за измиване на контейнерите за смет, като към момента това е единствената от този клас в българските общини.

До две седмици се очаква да пристигне втори самосвал с цистерна за вода и два малки самосвала, които ще бъдат на разположение на направления „Строителство“ и „Озеленяване“. Самосвалът е с параметрите на ФОРД 1833, с функция за ръчно измиване на улици. В началото на есенния сезон ще пристигнат два нови сметосъбирача, с по-малки габарити, за да могат да обслужват тесните улички в централна градска част.

В края на юли месец е закупен мултифункционален камион ФОРД 1833 със самосвална уредба. Той бе използван активно при гасенето на големия пожар на Тюлбето, пламнал на 17 август 2022 г., поясняват от Общината.

За календарната 2022 г. от Такса „Битови отпадъци“ са заделени 1 972 300 лв. за закупуване на съдове за смет и 11 камиона – сметопочистваща техника.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram