Николай Ибушев откри обновената сграда на читалище „Енинче 2022“

С празнична програма и водосвет в с. Енина тази вечер беше открит „домът“ на Народно читалище “Енинче 2022″. Обновените зали, в които ще развиват дейност съставите при младото читалище, са разположени на втория етаж в сградата на Кметството. Ремонтите се случиха благодарение на Почетния гражданин на Казанлък и жител на Енина инж. Николай Ибушев, както и на членовете на групата на „Алтернативата на гражданите“. Председателят на читалището Мария Игнатова връчи благодарствено писмо и плакет на Николай Ибушев за осигурената финансова помощ и безрезервна подкрепа за осъществяване и финализиране на дейностите. По стар български обичай гостите бяха посрещнати с вкусна питка и мед. Събитието уважиха кметът на Енина Димитрина Дончева, местни граждани, културни дейци и общественици.

„При добрата организация и с наша помощ децата на Енина ще намерят своя втори дом тук“, пожела при срещата си с домакините Николай Ибушев. Той подари и книгата „1001 причини да се гордеем, че сме българи“, която ще попълни читалищната библиотека.

„Не вярвайте на глупости за събаряне на сгради в Енина“, каза още Ибушев по повод плъзнали в селото слухове за събаряне на сградата, в която пък се помещава другото читалище на Енина „Братство“. Николай Ибушев и групата съветници от „Алтернатива на гражданите“ помагаме, даряваме и градим в региона. Така и ще бъде, допълни Ибушев, който обяви, че залите в Дом на Културата „Арсенал“ винаги ще бъдат отворени безвъзмездно за инициативите на читалище „Енинче“.

Част от програмата тази вечер е и благотворителен коледен базар, организиран от читалището, както и концерт с участието на ученици от ОУ „Кулата“ Казанлък и ОУ „Христо Ботев“ Енина.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram