На съд заради репликата „Ще хвърчат глави“

0
2

37 годишен мъж от квартал в Мъглиж е предаден на съд заради отправени заплахи към полицаи. Мъжът се закани при  влизане на униформени в махалата в Мъглиж да хвърчат глави.

Районна прокуратура-Казанлък предаде на съд 37-годишен мъж за извършено хулиганство в гр. Мъглиж

 След проведено бързо производство, в рамките на 7 дни и активна работа по събиране на доказателства, бе предявено обвинение на К.А., на 37 г.,  за това, че на  28 октомври 2018 г. в гр.Мъглиж, обл.Ст.Загора, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – отправил заплахи и закани по отношение на служители на Министерство на вътрешните работи, чрез хоризонтален жест с ръка в областта на шията и думите – „Ще ядат бой, ще хвърчат глави“ – престъпление по чл. 325 ал.1 от Наказателния кодекс.

К.А. е неосъждан, като за престъпление по чл.325 ал.1 от Наказателния кодекс, се предвижда наказание до две години „Лишаване от свобода“ или „Пробация“, както и „Обществено порицание“. Предстои насрочване на делото за разглеждането в Районен съд – Казанлък.

По случаите за нарушаване на обществения ред на 29 октомври 2018 г., на пътя преди село Черганово, общ. Казанлък и град Мъглиж, се води разследване по 5 производства и към настоящият етап е приключено бързото производство спрямо обвиняемия К.А. По другите разследвания активната работа продължава.

За периода от 1.01.2018 г. до 31.10.2018 г. по актове на Районна прокуратура-Казанлък са внесени в съда десет производства за престъпления по всички алинеи на чл.325 от Наказателния кодекс, като са осъдени с влязъл в сила съдебен акт девет лица.

Припомняме ви, че за конкретния случай в Мъглиж, петима полицаи пострадаха след като влязаха в квартал, за да арестуват мъж, който е оказал съпротива при арест.

Коментари от Фейсбук