На Петковден с Дара Екимова, Николай Славеев, КРБ и Таня Маринова в четири казанлъшки села

На Петковден ще отбележат своите събори казанлъшките села Бузовград, Енина, Копринка и Черганово. Вече е ясно и как посрещнат денят на Света Петка населените места, независимо, че тази година съборите им ще бъдат в дните на предизборна кампания и агитациите на партии и коалиции ще са напълно очаквани.

Енина ще празнува в два дни – 14 и 15 октомври, като в съботния ден ще бъде посрещната иконата на Света Петка Българска с частица от мощите при храм-паметника „Св. Георги Победоносец“. С литийно шествие тя ще бъде пренесена до храма „Света Петка“, където ще остане за поклонение. В празничната програма, която започва по обяд, освен местните самодейци, участва оркестър „Шеки бенд“ и обичаният изпълнител Николай Славеев. В неделя стартира традиционният мотокрос.

Поп сензацията Дара Екимова пък ще радва с изпълненията си жителите и гостите на Черганово за събора. Концертът й започва от 12:30ч., а празникът в съботния ден ще продължи с детско състезание с велосипеди, изложба и демонстрация на старинно оръжие, както и празнично хоро.

Празникът за жителите на Копринка започва още от петък, 13 октомври. Предстои провеждане на футболна среща с участието на децата от селото срещу отбор от Казанлък, откриване на кът за отдих пред местното читалище, а след 18:30 ч. програмата предвижда представяне на националните костюми на част от побратимените на Община Казанлък народи и огнено шоу. На празника Петковден ще има още футболни срещи – за деца и възрастни, спортни игри, кулинарна изложба и празнична програма с гост Таня Маринова.

Уикендът за бузовградчани също ще е изпълнен със събития. За празника гостуват музикантите от „Казанлъшки рози и бодли“, а в неделния ден – оркестър „Тодор Говедаров“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram