На добър час и още много поводи на гордост за възпитаниците на ОУ „Мати Болгария“!

Удари първият училищен звънец за 545 ученици на ОУ „Мати Болгария“. Най-младите попълнения са 72 деца, които ще се обучават в три паралелки на първи клас.

Стартът на новата учебна година в ОУ „Мати Болгария“ започна с много настроение, обновени класни стаи за учениците от начален етап на обучение и изцяло приключили ремонти, обезпечени със собствени средства. Повод за гордост е и новият – втори компютърен кабинет за учебното заведение, изцяло оборудван с най-новата и необходима техника за нормалното протичане на часовете по информационни технологии. До изграждането му се стига след поредицата от успехи за учениците от състезанията по компютърно моделиране, обяснява директорът Боряна Попова. През тази учебна година ОУ „Мати Болгария“ ще работи по Националната програма „Заедно в изкуствата и спорта“. Средствата по програмата ще бъдат усвоени от три групи в двата модула „Изкуство“ и „спорт“.

Двама преподаватели „дебютират“ с първия учебен ден в професията, но ще имат пълната подкрепа на своите колеги за една успешна, изпълнена с предизвикателства и нови възможности учебна година за колектива на ОУ „Мати Болгария“.

На добър час!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram