Настоятелството на НЧ „Искра“: Целите ни са разширяване на дейността и привличане на нови кадри

Часове след като Общото събрание на НЧ „Искра-1860“ избра единодушно за председател Теодора Иванова и няколко часа преди старта на XXI Конкурс и VII Национален конкурс за детска песен “Искричка”, част от Настоятелството на най-стария културен институт в Казанлък даде пресконференция, на която настоятелите увериха, че искристите продължават да работят по проектите, стартирани при председателството на внезапно отишлия си от нашия свят председател Васил Самарски.

„Основните ни цели ще бъдат разширяване на дейността и привличането на нови кадри“, посочи председателят Теодора Иванова. Тя обяви и че 160-та годишнина на читалището ще бъде отбелязана подобаващо със серия активности в следващите месеци, макар и с година закъснение заради пандемичната обстановка.

Предстои Ансамбълът за народни песни и танци „Искра“ да отпразнува 55-и рожден ден с поредица от концерти, стана ясно на пресконференцията.

Остават нерешени традиционните проблеми на читалището – нуждата от обновяване на материалната база, сценичното оборудване и газифицирането на сградата, за да има Казанлък поне една отоплена сграда.

Новият председател изказа благодарност за доверието на членовете на „Искра“ и изрази надежда, че екипът й и медиите ще продължат доброто си парнтьорство, както досега.

На пресконференцията с минута мълчание бе почетена паметта на Васил Самарски.

организират XXI Конкурс за детска песен и VII Национален конкурс за детска песен “Искричка”.

Утре от 11.00ч. във вътрешния двор на читалище “Искра” стартира XXI Конкурс за детска песен и VII Национален конкурс за детска песен “Искричка”. В него участват деца на възраст от 4 до 7 навършени години. И тази година той е организиран от Народно читалище “Искра – 1860” и Школа по изкуствата “Емануил Манолов”.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram