Наказание на мъж проявил неуважение към полицай в Мъглиж

0
4889

Наказание „Пробация“ с пробационни мерки „задължителна регистрация по настоящ адре“ за срок от една година и шест месеца, два пъти седмично; „задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от една година и шест месеца и „безвъзмезден труд в полза на обществото“ от сто и петдесет часа в рамките на една година и шест месеца ще търпи 27-годишния И. Ж.

         Наложеното наказание е по силата на одобрено от Районен съд – Казанлък споразумение, сключено между обвиняемия, Районна прокуратура – Казанлък и защитника му.

Пред съда И. Ж. се призна за виновен в това, че на 27.10.2019 г. в гр.Мъглиж извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива на орган на властта, изпълнявайки служебните си задължения по опазване на обществения ред, а именно отправял неприлични жестове – вдигал си блузата нагоре, танцувал с неприлични сексуални движения, разкопчал си ципа на панталона, като  отказал да изпълни полицейски разпореждания на служител в Участък гр.Мъглиж към РУ- Казанлък, блъснал с ръце в гърдите младши инспектор и заметнал да нанесе удар с юмрук в лицето на друг служител в полицейския участък, и деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

Съдът намери споразумението за допустимо, както и че не противоречи на закона и морала и отговаря на изискванията на закона.

Обвиняемият декларира пред съда, че е подписал доброволно споразумението и е съгласен с неговите последици

Одобреното споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.

Коментари от Фейсбук