Наказание за 23-годишен, ограбил 9-годишно момиче

0
1023

Наказание от две години и шест месеца „лишаване от свобода“, което да изтърпи при първоначален „строг“ режим, получи Д. Ф., живущ в гр.Казанлък, след като Окръжен съд – Стара Загора одобри споразумението, сключено между Окръжна прокуратура – Стара Загора, защитника и обвиняемия Д.Ф.

Пред съдебния състав обвиняемият се признава за виновен в това, че на 28.07.2020 г. в гр. Казанлък е отнел чужди движими вещи – мобилен телефон, ведно със стъклен протектор, силиконов калъф и СИМ карта, всичко на обща стойност 195,00 лева от владението на 9-годишно момиче от същия град, с намерението противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила. Обвиняемият е осъждан многократно – за кражби и грабежи, датиращи още от непълнолетието му, което квалифицира престъпното деяние като такова, извършено в условията на опасен рецидив.

По делото е установено, че грабежът е осъществен през деня, в междублоково пространство на жилищен квартал на гр.Казанлък.

Пред съда обвиняемият декларира, че съзнава написаното, разбира последствията от споразумението, съгласен е с тях и се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

Определението, с което е одобрено споразумението, е окончателно и има последици на влязла в сила присъда. Наказанието подлежи на незабавно изпъление.

Коментари от Фейсбук