Мислете за бъдещето!!!

0
59

Коментарът на медицински специалист, относно изграждането на кардиологична клиника в Казанлък, намерение изразено от Община Казанлък.

„Важното е не някой да вземе някакви пари сега, а каква е визията за бъдещето и здравеопазването в Казанлък.

Инвестиция в кардиологична клиника, може да направят доста дружества в България. Нужна ли е тя на Казанлък? Това е важния въпрос и дали Общината не залага сериозна бомба за следващите години.

Печална е славата на кардиологичните клиники, които се нароиха в страната. За медицинската гилдия не е тайна, че те по-скоро се изграждат с търговска цел, а не толкова  лечебна.

И тази цел са скъпоструващите пътеки за лечение, поставяне на стендове и какво ли още не, съпътстващи лекарства и.т.н.

Също ясно е в медицинската гилдия, че развиването на такъв бизнес е доста често свързано със сериозни корупционни практики.

Дават се пари на лекари, на аптекари.

Ако такава клиника изгрее в Казанлък, бъдете сигурни, че рязко в региона ще има сериозно ниво на кардио болни. Почти съм сигурна, че ще се увеличи поне два пъти.

Още по-лошото и липса на визионерско виждане е, че идването на такъв тип клиника, почти сигурно ще е предпоставката за буквалното закриване на поне едно отделение в казанлъшката болница. Липса на специалисти и кризата в сектора е също сигурна.

Категорично поне няколко лекарски практики в Казанлък ще бъдат затворени.

И кому е нужно това. Кому е нужно да се залагат бомби в крехкия баланс на здравеопазването в региона.

Кардио клиники има изключително близо до Казанлък. Стара Загора, Пловдив.

Е…

Попитайте, който и да е лекар или специалист. Ще потвърди тези думи.“

Коментари от Фейсбук