Местни и чуждестранни диджеи гостуват на откритата сцена под Бузлуджа

Между 10 и 13 август 20 музикални DJ участия на сцена пред паметника Бузлуджа ще предложи фестивала OPEN BUZLUDZHA 2023. Самият монумент ще бъде осветен с фантастично светлинно шоу чрез видео 3D мапинг. DJ програмата започва от ранния следобед, преминава през “sunset sessions” на залез слънце и завършва с нощно шоу до посрещане на изгрева.

Тази година фестивалът и по-конкретно „Монументалната сцена“ пред Бузлуджа се разраства, като освен местни диджеи ще гостуват пет международни артисти. В петъчната вечер, на 11-ти август, акцент ще бъде участието на световноизвестната немска диджейка и продуцент Cinthie. Съботната вечер ще се изявят две впечатляващи дами от Франция YOR със свеж музикален микс и Citron Sucré с динамичен „live act“.

От българска страна организаторите са поканили добре познати имена от електронната сцена – KEi, RareDub, Julieta Intergalactica, Lile, Versus. Към тях ще се присъединят Hristomir и Icaka, представители на диджей сцената в Стара Загора, както и софийската диджейска организация „Metabolysm“. Закриването на сцената в неделната сутрин ще има честта Fey, координатор на сцената. 

Освен феновете на електронната музика, фестивалът кани и любителите на рок, инди, хип-хоп и RnB да споделят изживяването. На “Основна сцена”, на поляната при хижа Бузлуджа, ще свирят над десет музикални банди с headline изпълнители „Остава“ и “Innerglow” в четвъртък, „Керана и космонавтите“ и “Top Stoppers” в петък и “So Called Crew” и “Явката ДЛГ & Madmatic” в събота.

Събитието се провежда в подкрепа на опазването и отварянето на монумент Бузлуджа като място за култура, изкуство и история. Каузата не е политически обвързана и не цели пълно възстановяване на обекта, а консервация и преизползване с образователни и туристически цели.


Фестивалът се организира от фондация „Проект Бузлуджа“, заедно с Община Казанлък и “Bar Dak” и със съдействието на Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“.  Фестивалът е подкрепен и от посолството на Федерална република Германия в България, което направи възможно участието на немския артист Cinthie. Тази година събитието е част от проект “Култура за културно наследство”, разработен от фондация “Проект Бузлуджа” и се реализира с финансовата подкрепа на Националния фонд „Култура“ по програма „Едногодишен грант“ – 2022 г. 

Подробна програма, информация за фестивала и изпълнителите, можете да намерите във Facebook и Instagram, както и сайта на фондация „Проект Бузлуджа“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram