Летифов: С омраза не можеш да се задържиш във властта

„Движението за права и свободи“ ще се яви самостоятелно на изборите, обяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ след заседанието на централния съвет на партията.

Волята на българските граждани на 2 октомври ние виждаме като едно пречистване и рестартиране на този зациклен модел, който не роди нищо добро, коментира за Радио Стара Загора веднага след заседанието зам.-председателят на движението и старозагорски депутат Халил Летифов.

„В политическото битие има много малко допирни точки между субектите. Тази самодостатъчност, която демонстрираха и самороразпадналото се мнозинство, затвърдиха тази политическа криза, чиято цена плащаме-за около година четвърти избори, което е ясен знак, че ние сме в политическа криза“.

Според Летифов с омраза в политиката можеш да дойдеш на власт, но с омраза не можеш да се задържиш. „Тази власт, която си отиде, беше поредното доказателство за това, тя използваше лъжата и антиреториката като форма на политика и само за седем месеца се сгромоляса.

Провалът е очевиден, но за съжаление цената ще плащаме всички ние-гражданите, бизнесът и политическите партии“.

Пред сегашното служебно правителство стоят редица не леки задачи като „най-важната е да организира честни и свободни избори, но без реваншизъм, на който станахме свидетели при  предходните два избора“, допълни още Халил Летифов.

Радио Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram