Куклен музикален спектакъл с вход свободен в читалище „Искра“ тази събота

Кукленият музикален спектакъл „Роден под щастлива звезда” пристига в казанлъшкото читалище „Искра“ тази събота /31 юли/. Началото е обявено за 17 часа в залата на културния институт, а входа е свободен.

Тримата чудати приключенци продължават своето вълнуващо пътешествие в различни места из България. Какво се случва с тях и какви предизвикателства имат по пътя си, ни разкриват вълшебните сцени от кукления музикален спектакъл „Роден под щастлива звезда“.

Как се създава декорът и музиката за куклен музикален спектакъл? След всяко представление децата ще направят своя 3D картичка с мотив от спектакъла в творческото ателие на Здравка Кантарева – сценограф на „Роден под щастлива звезда“. С музикалния свят децата ще се запознаят в ателието на Милена Великова – автор на музиката на „Роден под щастлива звезда“.

Кукленият музикален спектакъл „Роден под щастлива звезда” – по текстове на финландската писателка Туве Янсон, е първият от трилогията „Приключения с кораб”. Авторската драматизация и режисура са на актрисата Маргарита Петрова. Героите и техният вълшебен свят са създадени от сценографа Здравка Кантарева. Песните и музиката са дело на Милена Великова и Сиана Атанасова.

Продължителността на представлението е 50 мин.Продължителността на творческите ателиета е 40 мин. Кукленият спектакъл за деца „Роден под щастлива звезда“ се реализират с подкрепата на програма „Мобилност“ на Национален фонд „Култура“и с партньорството на Фондация „Пространства“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram