КСТ „Роза“ и „Киара Н“ с държавни шампиони от Албена

0
5

киара НлjpgИван Матанов и Полина Куцарова станаха шампиони на България по спортни танци за юноши младша възраст от държавното първенство, което се проведе в курорта Албена. На „латина“ танцовата на „Киара Н“ спечели златните медали в оспорваната напревара на паркета в спортната зала на Албена. До полуфинал стигнаха съотборниците им Персиан Господинов и Доменика Мирчева, които станаха 12-ти в групата. В държавното първенство II ранг бронзови медали в клас 13 Д спечелиха Венко Венков и Лидия Елкина, а Стелиян Христов иТоня Келчева са 4-ти. В клас 13 С с пето място и играна финал се поздравиха Персиан Господинов и Доменика Мирчева.

Няколко шампионски титла спечелиха танцови двойки от КСТ „Роза“ от държавното първенство. Калоян Бялков – Симона Семова се окичиха със златните медали в клас 15 В при стандартни танци, на „латина“ са вицешампиони.  Две първи места на стандартните танци при двойките до 21 години и на многобоя спечелиха Иван Христов и Симона Янева, смесена двойка на клубовете  „Бургас 1975“ и „Роза“. В групата на състезателите над 19 години аматьори са 4-ти, втори са на многобоя.

Мартин Бялков – Виктория Петрова от клуб „Роза“се класираха на трето място в клас 11 Е. В 11D Николай Ламбов – Габриела Инджова са 6-ти във финала и с пето място в многобоя. В клас 13 С Радостин Николов – Десислава Каратопроклиева са 8-ми. Стоян Петров и Десислава Тенева останаха 10-ти на многобоя, играха и на полуфинал на „стандарт“. При двойките до 21 години Йоанна Шишкова и партньорът й от „Загора Данс“ са шести на „латина“ и със седмо място за младежи. При участието си в международния турнир играха на полуфинал при аматьори и младежи.

В силния международен турнир на 5 и 6 юли, следфинала на държавното първенство се състезаваха и две от двойките на клуб „Киара Н“. Полина Куцарова и Иван Матанов са шести при изпълнение на латиноамерикански танци при юноши младша възраст на финала, а съотборниците им Персиан Господинов и Доменика Мирчева 12-ти на „стандарт“.

 

Коментари от Фейсбук