Край басейните в Овощник и Казанлък ще борят ХИВ

0
5

В началото на август РЗИ Стара Загора стартира лятна антиспин кампания, която ще се проведе и на територията на Община Казанлък на 15 и 17 август в село Овощник и Казанлък. Мястото на проявата са открити водни басейни, става ясно от обявената програма на сайта на областната здравна инспекция.
Инициативите за тестване за ХИВ по оживени места в цялата страна целят да фокусират общественото внимание към отговорното сексуално поведение, употребата на презервативи и значимостта на това всеки да узнае навреме своя ХИВ статус, като грижа за собственото здраве и това на партньора.
За реализиране дейности по Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”, финансирана от глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария и стартирането на лятна АНТИСПИН кампания КАБКИС при РЗИ Стара Загора ще посети обекти и  в Стара Загора, Старозагорски минерални бани, Павел баня, Мъглиж, с. Ягода , Раднево и Чирпан.
През миналата 2013 година по повод стартирането на лятна АНТИСПИН кампания, КАБКИС посети 10 обществени места /открити басейни и почивни станции/, където извърши безплатно консултиране и изследване за СПИН на 154 лица.
В РЗИ Стара Загора работи кабинет за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН всеки работен ден от 9.00 ч. до 16.30 ч.

Коментари от Фейсбук