Кмет отказва регистрации на адрес в село Малко Дряново

2
27
Парламентарни избори 2021#

На петима души кметът-социалдемократ на село Малко Дряново, община Братя Даскалови, е отказал регистрация по настоящ адрес през последните дни. С оправданието, че секретарката е в отпуск, за да боядисва яйца и че не иска да бърка в касата в нейно отсъствие, кметът Иван Павлов връща хора, които традиционно се регистрират за сезонна работа в това село.

Сигналът до Пресс ТВ подаде собственикът на магазин в Малко Дряново, той е автор и на видеото. Днес изтича последният срок за регистрации на жители у нас, които ще могат да гласуват на местните избори наесен по настоящ адрес.

Не за първи път в Малко Дряново кметът Павлов отказва избирателно регистрации, твърдят засегнати. Според запознати с изборния процес там, преди вот се записват на адрес временно около 40 човека, които били пришълци от Стара Загора, Чирпан и Казанлък. Постоянно живеещите в Малко Дряново по последни данни от 2015г. са 111 човека.

Наблюдатели на предизборните маневри в района около и в Братя Даскалови са категорични, че месеци преди да отидем до урните в общината по настоящ адрес се регистрират по традиция близо 1 500 души, които биват докарвани с автобуси, за да гласуват.

Кметът на Малко Дряново /ПДСД/ отдавна бил ангажиран с изборния туризъм, заявяват от опонентни политически сили, и макар и социалдемократ, парадирал с близостта си до ГЕРБ.

Comments are closed.