Кметът на Калофер сезира Гешев за неизгодна сделка с Христо Ковачки

Кметът на Калофер Румен Стоянов е подал сигнал за корупция в прокуратурата за неизгодна сделка с бизнесмена Христо Ковачки. Сигналът идва след вчерашната среща на главния прокурор Иван Гешев с кметове на малки населени места.

По думите на Стоянов срещата с главния прокурор са поискали самите кметове и той е реагирал много бързо.

А относно конкретния случай – става дума за неизгодна сделка на община Карлово с фирма на бизнесмена Христо Ковачки, стана ясно от думите на кмета пред БНТ.

Румен Стоянов обясни, че общината е сключила импортна сделка с бизнесмена за ползване на общинско имущество, но 12 години по-късно инвестиции все още не са направени.

Става дума за имот, намиращ се в град Баня и село Соколица – 1200 дка земя, общинска собственост. В него има съоръжения – стадиони, зала за хандбал, хотел с минерален плувен басейн.

„Уговорката бе, че ще има инвестиции от страна на фирмата, но така и нямаше и в момента частен съдия изпълнител обикаля, и то за сметка на фирмата“, обясни Румен Стоянов.

Той добави, че е обсъден още един „казус за корупция“ в неговата община.

За прословутия ремонт на Народния комплекс град Калофер, за който са дадени целево 300 000 лв. за ремонт, но след 3-4 месеца ремонтът е започнал да се компрометира и въпреки сигнали в общината, среща с премиера Бойко Борисов, президента, проверка на АДФИ, досега не е имало ефект.

Странното в случая било, че по проверката имало два доклада – единият точно описва нещата, а другият имал дори надписан надчет за 101 000 лв. „Което значи, че без никаква работа са откраднати парите. Това е корупционна сделка или има политически чадър и някъде по веригата се укрива“, коментира кметът на Калофер.

Той разкри, че на срещата с Иван Гешев и други кметове са подали сигнали за корупция.

Припомняме, вчера стана ясно, че кметът на Калофер е подал общо 8 сигнала за корупция.

Нюз бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram