Казанлъшки таланти спорят за „Наградите на успелите деца на България“ 2020

Още един от музикалните таланти на Казанлък, ученик на уважавания преподавател Елена Юлиянова (Школа по изкуствата „Емануил Манолов“ при НЧ „Искра – 1860 г.“ – гр. Казанлък), е в Клуба на изявените деца в България и с номинация за наградите на Фондация „Димитър Бербатов“. Това е десетгодишната Христиана Харалампиева, носител на множество награди и отличия от национални и международни конкурси, въпреки крехката си възраст. Както вече съобщихме, 17-годишният пианист от Казанлък Виктор Владков също намери място в номинациите за поредна година. Сред номинираните в сферата на литературата са Кирил Димов, Фая Гератлиева и Йоана Маркова.

Четвъртокласничката Христиана има изключително успешна 2020 година, независимо пандемичната обстановка. Тя е с втора награда (поделена) от VІІ Международен клавирен конкурс „Шуман – Брамс“ (присъствено) – Пловдив, 12-15 ноември 2020 г. и още едно второ място в категория „Пиано“, ВГ 8-10 г. в VІІІ Общонационален конкурс „Път към славата“ (присъствено) – София, 14-23 февруари 2020 г.
Христиана спечели и Специалната награда на Посолството на Русия в София за творчески успехи и популяризиране на руската музика.
Взима Първа награда (единствена) в категория „Пиано А1“, ВГ V-VII клас (по-горна ВГ) от VІІ Общонационален академичен конкурс „Й. С. Бах и неговото съвремие“ (дистанционен по изключение, с видео участие) – Пловдив, 10 декември 2020 г.
По желание на Христиана, и с позволението на организаторите, тя се състезава в групата от V до VII клас, защото нейната възраст е под обявената в регламента.  
Грабва първо място (поделено) – ВГ 10-11 г. и от І Общонационален конкурс за млади изпълнители на клавирни творби от български и чужди автори „Клависимо“ (дистанционен по изключение, видео участие с наблюдение) – София, 13 юни 2020 г.
Нов конкурс, организиран от академия „АртВижън“, с цел изява на млади таланти и обогатяване на музикалната култура на изпълнителите. Участниците са на възраст от 6 до 16 г., разделени в 5 възрастови групи. Журито включва видни музиканти, преподаватели в НМА „Проф. П. Владигеров“ и представители на академия „АртВижън“.
Получава Първа награда (поделена) – категория „Инструменталисти – пиано“, ВГ 8-10 г. в XIII Международен фестивал на изкуствата „Орфей в Италия“ (дистанционен по изключение, с видео участие) – Лидо ди Йезоло (Италия), 4-10 октомври 2020 г.

През 2020 г. Христиана спечели още: Специалната награда „Ярък талант“ от XXVIII МК „Музиката и Земята“ – София; Втора награда от VI МК за пианисти „Андрей Стоянов“ – гр. София; 3 втори награди от серията онлайн конкурси „Великите композитори“ – Лондон: МК „Майстори на концерт за пиано“, МК „Изгряващи таланти на Европа“ и МК „Изкуството на пианото“;
На 5.02.2020 г. Христиана изнесе концерт с Академичен симфоничен оркестър на НМА „Проф. Панчо Владигеров“ – София. Произведението беше изпълнено за първи път в България.
Христиана е отличена с Почетна грамота на СУ „Екзарх Антим I“ – гр. Казанлък, за личен принос в утвърждаване на авторитета на училището.

Христиана е член на Клуб 2018 и Клуб 2019 на Фондация „Димитър Бербатов“.

Визитките на всички успели деца на България може да видите тук: http://dberbatov.org/nagradi/club

За 2020 г. ще бъдат наградени общо максимум 9 деца: по три във всяка област на изява и в нея – по едно във всяка възрастова група (от І до ІV клас, от V до VІІІ клас и от ІХ до ХІІ клас).

Наградите на Фондация „Димитър Бербатов“ са индивидуални отличия, връчват се 13-та поредна година.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram