Казанлъшка организация сред първите в страната с два знака за качество от Европейската комисия

Казанлъшката организация „Младежки център за развитие-Взаимопомощ” е една от малкото, които притежават знак за качество от Европейската комисия по програма „Еразъм+” за организиране на проекти.

Това не е първото отличие на организацията, тъй като тя вече има знак за качество, получен по програма „Европейски корпус за солидарност” за приемане и изпращане на доброволци.

Двете отличия са резултата от дългогодишна работа в сферата на екологията, културата, изкуството и социалните дейности и първият проект в далечната 2009 г.

Организацията вече има осъществени 5 проекта-2 обмена и 3 обучителни курса, както и по няколко ДОБРОВОЛЧЕСКИ проекта по програми ЕКС, „Еразъм+“, „Младежта в действие“, в разработването на над 25 проекта и тяхната координация и реализация като посрещаща организация.

Сдружението притежава награда за качество от Центъра за развитие на човешките ресурси за успешен младежки обмен през 2016 г., както и има два стратегически проекта по „Еразъм+“ и по ЕКС, получи и две награди за проекти от Министерство на околната среда и водите.

В периода 30.04-08.05.2022 г. организацията ще осъществи обучение за младежки работници „Заеми се, наеми се”, финансирано по програма „Еразъм+”, което ще се осъществи в партньорство с Международен младежки център – Стара Загора. В него ще вземат участие представители на 9 държави – Швеция, Гърция, Румъния, Полша, Испания, Чехия, Португалия, България и Северна Македония в гр. Стара Загора.

В момента организацията има по програма „Европейски корпус за солидарност” дългосрочни доброволци в града ни, по проект „Зелена Европа”, за 10 месеца, и очаква още краткосрочни доброволци по проект „По-Зелена Европа” за организиране на традиционния еко фестивал.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram