Казанлък се включва в благотворителната кампания за малката Амая

„Ново сърчице за бебе Амая“ – така е озаглавена кампанията, която разчувства и наши съграждани. Те се организират за провеждането на благотворителна вечер в Ретро-бар „Градини“ на 22 февруари с участието на музиканта Валери Джамбазов. Началото ще бъде дадено от 19:00 ч., а събраните средства се даряват за лечението на Амая. Сред първите, които се включват в кампанията, са преподаватели от Профилираната гимназия „Петко Стайнов“.

Момиченцето се нуждае от спешна трансплантация на сърце, за да живее. На 19 февруари на Амая е поставен постоянен пейсмейкър, като сърцето остава силно увредено. Изпомпването на кръв към тялото не е в пълния си обем и състоянието й може да се влоши с всеки изминал ден, заради което остава за наблюдение в реанимация. С това, лечението на малката Амая в България се изчерпва, разказват от семейството. Единственият шанс е трансплантация на ново сърчице. Необходимата сума е 750 000 лева.

Ние вярваме, че ще се случи чудо и ще успеем да й намерим ново сърце, разказват родителите.

Цялата история на Амая, както и с възможностите за даряване може да се запознаете тук: https://pavelandreev.bg/campaign/novo-sarchice-za-bebe-amaya?fbclid=IwAR3pP75g9uQX-1WfwIIad9h1UfI1tUec6GL14twOR8Oq1kl9LrLXQQ_gOAI&mibextid=xfxF2i

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram