Казанлък в категория „тревясал“?

1
2

Проблемът с неокосените зелени площи продължава да тревожи казанлъчани. Всекидневно на сайта ни presstv.bg  получаваме снимки и сигнали от граждани, които неудоумяват как е възможно голяма част от парковете в града да приличат на ливади.

В последните няколко години в Казанлък се откриха нови паркове, както в централната част на града, така и в крайните квартали. Оттам се появява и невъзможността на Общинското предприятие да се справи с многото зелени площи. Дванадесет са работниците, които се борят със зелената растителност, според управителя на предприятието. Оказва се, че бройката е крайно недостатъчна. При бюджет за поддръжка от 4 милиона лева, с който разполагат от предприятието, оправданията за малкото работници, е меко казано неудачно.

Каква всъщност е цената, която плащаме за новите градинки и паркове, с които се хвалим само по гръмките откривания, можем само да гадаем? Видно е, че в момента Казанлък заема престижно място в класацията „зелен град“ на България, но зелен може би в друга категория (не и тази, която ни се иска).

Коментари от Фейсбук

Comments are closed.