И в Стара Загора отваря врати фермерски пазар

0
2

Община Стара Загора организира за първи път на 31 юли, петък, фермерски пазар. Идеята е на кмета Живко Тодоров, който се надява така да се създаде по -пряк контакт между производителите от региона и гражданите, както и достъп до храни с доказан произход.
Щандовете ще отворят врати в 15.00 часа в западната част на градския пазар. Всички фермери могат да подредят собственото си производство, създадено в домашните градини или малки семейни ферми.
До момента заявки за участие са подали 8 производители, но се очаква да се увеличават. Те ще предложат на старозагорци богато разнообразие на продукти от козе мляко – сирене, кашкавал и кисело мляко, на различни биосезонни зеленчуци, биочайове за профилактика, подправки, билки, домашни лютеници, сладко от черници, сироп от бъз, от акация, чай от ябълки, хляб с дива мая, пчелен мед.
По-голяма част от производителите са биосертифицирани, а останалите са регистрирани по наредба номер 26 за директни доставки на собствено производство. Производителите, участници на фермерския пазар, са малки семейни фирми от страната, предлагащи изцяло собствена продукция.
Фермерският пазар ще се провежда всеки петък.

Коментари от Фейсбук