Истината е една

0
2

Близо 9 000 казанлъчани са подкрепили подписката на инициативния комитет „Шоуто на Слави“ за провеждането на Референдум в България. Казанлъчани се разписаха в подкрепа промяната на политическата система в страната. В последните дни от събирането на подписите много казанлъчани сами се организираха и изпращаха на инициативния комитет събраните подписи.

„Държавата е необходимо да се съобрази с тези подписи, защото зад тях стоят съдби и мечти на 673 481 човека подкрепили провеждането на Референдум. 

Заяви Слави Трифонов след внасянето на подписката:

Линк с разговора на Мария Цънцарова от БТВ със Слави Трифонов, в което той за пореден път аргументира нуждата от провеждането на този референдум, зад който вече стоят над 600 000 българи.

http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/politika/slavi-za-podpiskata-tova-sa-700-hil-lichnosti-ne-podpisi-tova-sa-hora.html

 

Събирането на подписи започна на 10 ноември 2015 г. Въпросите са шест:

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?

3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?

5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

Коментари от Фейсбук