Иска ли #Община #Казанлък сигурни пътища за нашите деца?!

0
2

Иска ли #Община #Казанлък сигурни пътища за нашите деца?!
Във връзка със зачестилите пътно-транспортни произшествия, както и сигнали на граждани за интензивното и рисково движение на МПС в община Казанлък и отсъствието на пешеходни пътеки, зададох няколко въпроса на кмета Стоянова и от отговорите разбирам, че живеем с нея в различни градове/общини.
Пътната маркировка била качествена спрямо българските стандарти, така ми отговори кметът на Казанлък. Ако се разходим по улиците дали ще открием качествена маркировка изобщо, тя месец след полагането й е вече невидима.


Наблюдавам за поредна година този процес от поставянето й до изтриването й. За 24 май след маркирането белите линии освободиха асфалта след дни. Но качествено.

Вижда се, че за Новата учебна година тук-там се начертаха пешеходни пътеки.
Но кметът Стоянова твърди в писмен отговор, че Комисия е извършила проверка преди първия учебен ден и е установила, че маркировките отговарят на изискванията. Вероятно тези, които са открили. Но пък онези по бул. „Княз Ал. Батенберг”, които са положени против нормативните изисквания – даже не ги забелязват в Общината.
Продължавам да питам:

  • Защо се преустановяват и забравят дейностите по очертаване на пешеходните пътеки в близост до училищата и детските градини, както и по най-натоварените пътни участъци в община Казанлък?
  • Кога ще бъдат премахнати пешеходните пътеки, които не отговарят на указаното разстояние и са прекалено близо една до друга, тъй като представляват предпоставки за ПТП?
  • И кой трябва да каже какво се случва, когато светлоотразителния слой губи качеството си поради замърсяване?
  • Кога ще бъдат поставени осветителните тела, предупредителни знаци и пътеки с качествена устойчива светлоотразяваща маркировка, която да издържа повече от месец?
  • И нормално ли е в есенно-зимния сезон да нямаме маркировки?
  • Кой носи отговорност за липсващите пешеходни пътеки на територията на общината?
  • Иска ли Общината сигурни пътища за нашите деца?!

Пламен Караджов

Коментари от Фейсбук