Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора 11 август 2013

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са разкрити две престъпления и са регистрирани две кражби. В заведението за отрезвяване е настанео едно лице.

Разкрити престъпления

На 11 август органите на реда от УП – Павел Баня извършиха претърсване в дома на 54-годишния И.М. от с. Осетеново, при която е установено, че мъжът съхранява в дома си стоки без акцизен бандерол. открити и иззети са 4050 шпули, пълни със ситно нарязан тютюн и около 4,5 кг ситно нарязан тютюн, без доказан произход и бандерол.

На 11 август полицейските служители от УП – Павел Баня извършиха проверка в дома на 45-годишния С.М., при която е установено, че същият съхранява в дома си акцизни стоки без бандерол. Иззети са два полиетиленови чувала със ситно нарязан тютюн около 19 кг.

Кражби

На 12 август в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 28-годишен старозагорец, който заявил, че около 23:45 ч на 11 август е установил липсата на мотопеда си „Сузуку“. Същият е бил паркиран на ул. „Стара Планина“ в Стара Загора.

На 12 август във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за разбит павилион в кв. „Три Чучура – център“. На място е установено, че неизвестно лице е разбило задната стена на павилиона и е отнело от там кафемелачка и 25 лв.

Пожар

На 11 август в полицейското управление в Казанлък е получен сигнал за възникнал в с. Елхово пожар. На място е установено, че 85- годишния Р.Ч. е запалил огън под навес в двора на къщата си, след което го е оставил без надзор. От вятъра огънят се е разраснал и е бхванал и навеса. В резултат на възникналия пожар са изгорели около 20 кв. м дървен навес. При опита да изгаси пожара мъжът е получил 15 % изгаряния в областта на гърба, дясната ръка и крак. Транспортиран е в клиника по изгаряния в гр. Пловдив и е оставен там за наблюдение.

ПТП

На 11 август около 10.00 ч на АМ „Тракия“ на км 206+800 в посока изток-запад се е движил л.а. „Шевролет Калос“, управляван от Г.Ч. на 43 години от Сливен. По време на движението задната лява гума се пука, водачът губи контрол над управлението на автомобила и се преобръща встрани от пътя, след което се блъска в предпазна телена ограда. От удара Г.Ч. получава охлузване на десен крак и травма на главата. В центъра за спешна помощ в Стара Загора е прегледан и освободен без опасност за живота.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram