Има само община Мъглиж

В пост в социалните мрежи кметът на Община Мъглиж заявява, че случващото се в държавата вълнува всички ни, но най-важното пред него и екипа му са хората и общината:

„Уважаеми Жители на община Мъглиж,

Скъпи приятели,

В последните дни много от Вас, често ме питат, къде на живо, къде през социалните мрежи, дали течащите в София политически процеси и евентуални решения, ще бъдат фатални за малката ни, но красива, богата на история и култура Община?!

За съжаление, макар и Доктор, астрологията ми е чужда. Не се казвам Нострадамус, за да мога да отговоря на подобни въпроси. Единственото, което мога да гарантирам е, че Община Мъглиж, екипът в нея и аз, д-р Душо Гавазов ще работим без да влизаме в политически или други договорки, които по някакъв начин да компрометират заложените от нас цели!

На демократично проведените и неоспорени от никого избори, Негово Величество, Българският гласоподавател с решението си да гласува доверие на дадени политически субекти, избра своя път на развитие. За много хора сега, резултатите се оказват разочароващи,но това е Демокрацията. С избора си да гласуваш или да не гласуваш въобще, Ние сме положили своето бъдеще в ръцете на определени хора и ако сме сгрешили, както много твърдят сега, то грешката не е на Политиците, а на избирателите!

България има нужда в този момент от стабилно управление и ако такова не може да се състави, ще има нов Избор, при който всеки ще може да премисли и направи своето гласуване отново. Или да предпочете, другите да го направят вместо него, ако не отиде до избирателните урни?!

Каквото и да се случи, интересите на Община Мъглиж ще продължат да бъдат последователно и праволинейно защитавани и отстоявани от Екипа и мен. Ще се борим с всяка демократично избрана власт, Община Мъглиж да изпълнява своите социални ангажименти и да гарантира спокойствие и развитие на своите Граждани. Едва ли за някой е тайна отколешната дискриминация на малките общини в България! Голяма част от нас на практика са превърнати в Общини-дисиденти?!

– неадекватни и силно лимитирани общински бюджети, тривиално повтаряни и копирани през годините;

– неритмичност и липса на предвидимост в участието по различни Европейски, други донорски и алтернативни програми;

– в Западна Европа малките общини използват същите тези програми за подпомагане на адекватните си бюджети, докато у нас Те са основен донор на финансови средства;

Това са само част от многото предизвикателства на Държавата, с които всеки един от Нас се сблъсква ежедневно, независимо от пол, етнос, образователен ценз или религия!

Ето защо, за нас като Общинско ръководство няма свои и чужди, няма добри и лоши, няма бедни и богати, няма бели и черни.

Има само Община Мъглиж и отговорност да спазваме обещанията си в тези тежки моменти на политическа, инфлационна, социална и финансова криза!Обещанията, в които повярвахте и заради които ще се изправим срещу всяка власт, ако се опита да пренебрегва интересите на жителите на община Мъглиж!

А, иначе всички, които ме питате,с основание сте притеснени от случващото се на ,,жълтите павета“ в София!

Затова Аз, д-р Душо Гавазов – Отворена книга за повечето от Вас в последните 11 години и Екипът ми, ще продължим да правим това, което сме правили и до днес: Да работим заедно с Вас за Мъглиж и неговите хора!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram