Издадени са вече над 1000 безплатни е-винетки в казанлъшко

0
17

От началото на януари 2020 година до днес Дирекция „Социално подпомагане“ в Казанлък е издала 1167 безплатни електронни винетки. Обикновено напливът на подаващите молби за отпускането на тази помощ е най-висок в първия месец от годината, тъй като повече от половината безплатни винетки изтичат през януари 2020 г.
Правото на безплатна едногодишна винетка за един автомобил се полага на лица с 50% и над 50 % намалена работоспособност или вид и степен на увреждане.
Такава винетка могат да получат и отглеждащите деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст и до завършване на средно образование, но не по-големи от 20-годишна възраст.
Хората, покриващи тези условия, имат право на единична безплатна годишна винетна такса за автомобил с обем на двигателя не повече от 2000 куб. см и мощност не повече от 160 к.с.
За да заявите своето право на безплатна електронна винетка, единствено трябва да подадете заявление в регионалните Дирекции „Социално подпомагане“, тъй като от 1 април 2018 насам не се изисква копие от експертните решения на ТЕЛК, както и свидетелство за регистрация на МПС. Тези документи се проверяват по служебен път от служителите на дирекциите.

Заявлението се подава в приемната на Дирекция „Социално подпомагане“, като при необходимост гражданите ще получат консултация на място от служителите.

Коментари от Фейсбук