Идва дъжд

0
20

Дъжд вали в северната част на Община Казанлък и се придвижва към града.

Едно от най-достоверните места за проследяване на валежите е сайтът на агенцията за борба с градушките, които използват специална система за сигнализация weathermod-bg.eu. Там заредете радарната станция Пловдив (Голям чардак), която обхваща и района на Казанлък и в последствие, задължително дайте „обновяване“. След това проследете в реално време метеорологичната обстановка.

 

Системата включва три радарни станции МРЛ5-IRIS, разположени в РДБГ Пловдив – КП Голям Чардак, РДБГ Сливен – КП Старо село и РДБГ- Враца КП Бърдарски геран; Информационен център София, оборудван с IRIS Analysis и шест изнесени пункта с IRIS Display. Радарите за S диапазона (дължина на вълната 10 см) са модернизирани станции МРЛ-5 с доплерови предаватели и системата IRIS на Sigmet–Vaisala. МРЛ5-IRIS е съвременна доплерова радиолокационна система за автоматично обемно сканиране на атмосферата и архивиране на данните. В реално време се предава обемна радарна информация към останалите командни пунктове и Информационен център София.
В реално време информацията, получена от трите радара, се обработва в Информационен център София от IRIS – Analysis и се предава на потребители.

Коментари от Фейсбук