Златина Йовчева е председател на РИК – Стара Загора

Районната избирателна комисия в Стара Загора проведе първото си заседание. Тя бе назначена с решение на Централната избирателна комисия от 24 септември. Съставът й е от 17 членове, а за председател бе определена адвокат Златина Йовчева. Тя беше предложението на Има такъв народ“ по време на консултациите за състава й на 19 септември. Тогава представителите на парламентарно представените партии и коалиции от област Стара Загора не постигнаха консенсус относно номинациите за председател и за секретар на РИК-Стара Загора.

Заместник председатели на РИК-Стара Загора са Теодора Крумова и Светла Карастоянова. Секретар е Междну Халид. Членове са: Станка Хърсева, Атанас Милков, Кристиан Баджаков, Йордан Данев, Димо Димитров, Надя Ралчева, Нина Савова-Кършакова, Велина Атанасова, Денчо Денев, Петя Александрова, Елица Сярова, Севинч Хамза и Снежана Тодорова. 

Със решение на комисията бе определен срокът за регистрация на инициативни комитети в РИК за участие в изборите за народни представители – от 14 ноември 2021 г. до 04.10.2021г., 17.00 часа.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram