За БСП e важно да се предпазват жертвите от домашно насилие, а за ГЕРБ – приоритет е социалният пол

0
2

ГЕРБ не желаят да гледат в комисия законопроекти, които ще решат тези проблеми

 „Бурно се говори в защита на Истанбулската конвенция. Явно социалният пол е един от приоритетите на ГЕРБ, но за нас е важно да се предпазват жертвите от домашно насилие“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев от парламентарната трибуна. Той подчерта, че за поредна седмица законопроекти, които касаят дневния ред на обществото, не са в дневния ред на НС.

„Остро възразявам срещу начина на работа на правна комисия. Днес ще се гледа само един законопроект, при положение, че БСП са внесли конкретни законопроекти, които касаят домашното насилие. Този отказ на председателя на комисията е неразбираем“, каза още Стойнев. „Внесли сме законопроекта на 18 януари,  промени в НК – умишленото причиняване на  средна телесна повреда отива в престъпления от общ характер. Това ще даде голяма закрила на жертвите от домашно насилие“, обясни той.

„Народните представители от ГЕРБ не желаят да гледат в комисия законопроекти, които ще решат тези проблеми“, категоричен е Драгомир Стойнев.

Коментари от Фейсбук