Засилени мерки за сигурност по празниците в Старозагорска област

0
2

Районните управления „Полиция“ в Старозагорска област ще осъществяват засилени мерки за гарантиране сигурността, спокойствието на гражданите и опазването на обществения ред през предстоящите празници. В районите около храмовете и по време на богослуженията ще има засилено полицейско присъствие. Районните служби за пожарна безопасност и защита на населението в областта са извършили контролни и тематични проверки на всички църкви и манастири, в които ще се провеждат празнични богослужения. Проверени са ел. инсталациите, противопожарните уреди, както и осигуряването на безопасната евакуация на хората, в случай на необходимост .
Ще бъде засилен и пътният контрол. По време на Великденските празници и поредните почивни дни възникват специфични опасности за тежки пътни злополуки поради значително увеличената интензивност на движението, образуване на колони и задръствания, неравности и повреди по пътните платна, включване в движението на много велосипедисти, мотоциклетисти, мотопедисти, управление на МПС от водачи с малък опит и без правоспособност; превишаване на разрешените скорости и рискови изпреварвания; склонност към компромиси и управление в нетрезво състояние, традиционната недисциплинираност на водачи и пешеходци.
Тръгването на път с личния автомобил също трябва да бъде грижливо подготвено.
В началото на 2013 година на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са станали 424 пътнотранспортни произшествия. Тежките катастрофи са 64, с 4-ма загинали и 84 ранени.

Коментари от Фейсбук