Засегнат и набеден казанлъчанин търси споделяне в Пресс ТВ

0
41

Твърдение, че казанлъчанин е продал имот с фалшиво завещание, се появява в материал на казанлъшки сайт преди дни. Твърди се още, че брокерът на недвижими имоти е криминално проявен и че не е ясно как точно местен нотариус, с инициали И.Г., е заверил документа.

Според изнесеното в статията, завещанието е писано под натиск, а потърпевшият иска разваляне на сделката, като обещава да предостави за това „сравнителен материал“ на „фалшивото завещание“. Но разследващите органи не могат да открият такъв сравнителен материал.

В дописката се споменава и че вината на въпросния брокер, посочен в текста с инициали П.Г., все още не е доказана, от което се разбира, че полицейската проверка продължава.

По повод тази публикация към Пресс ТВ се обърна казанлъчанинът Пламен Георгиев от „Имоти-Инфотек“,  разпознал се в текста и почувствал се несправедливо засегнат от въпросната статия, както и усетил, че е набеден чрез квалификации и определения в нея, под формата на „журналистическо разследване“.

Георгиев поиска трибуна от Пресс ТВ в името на етичните норми не само в журналистиката и с вярата в правото, където до доказване на обратното всеки е невинен.

Ето и цялото писмо на Пламен Георгиев, изпратено до редакцията ни с убеждението му, че именно Пресс ТВ е медиата на коректното изложение на факти и зачитане на нормите на правото:   

Как се продава къща с фалшиво завещание (Разследване на Десислава Петкова)

Г-жо Петкова, във връзка с това „грандиозно разследване“ ще Ви отговоря така – казвам се Пламен Георгиев, „Имоти-Инфотек“.

За разлика от Вас аз не се крия зад псевдоними и инициали.

Как се продава къща с фалшиво завещание – всеки един грамотен „разследващ журналист“ не би си позволил такива определения и класификации. Дали един документ е инкриминиран (фалшив) могат да кажат само конпетентните органи, явно вие сте такъв – браво! След извършената проверка на Районно управление „Полиция“ в  Казанлък, бе установено,че въпросното завещание не е инкриминиран документ.

По отношение на твъденията Ви, че аз и нотариус Иван Генов сме заверили нотариално завещанието, това е поредният абсурд. Завещание се обявява с протокол при нотариус.

За Ваше сведение същото е обявено лично от тъжителя Мирослав Й. Георгиев с протокол №2, общ регистър 37,8 дело № 2 /2019 г. и го е вписъл в Служба по вписванията, което е видно ИРегистър.

Четете Г-жо Петкова, ако не разбирате – питайте, ще помагаме! Само спрете да заливате интернет пространството с фалшив драматизъм и неверни факти.

Та, като заговорихме за факти… Лесно е да си „разследващ журналист“, като на сайтчето Ви са качени голяма част от оперативните дела на сектор „Икономическа полиция“ и по специално работените от Дойчина Желязкова.

Аз наистина се надявам служителите на сектор „Вътрешна сигурност“ към ОДМВР в Стара Загора да си свършат работата. Смятам, че няма да им е трудно да установят как оперативните дела се оказаха и Ваше „разследване“.

Лесно е да манипулираш двама полуграмотни братя, които повече от 15 години не са общували с майка си и единият от тях дори няма лична карта и не е присъствал на погребението й.

По отношение на срещите ми с раследващ полицай извън сградата на РУ „Полиция“ в Казанлък, ще Ви кажа, госпожо „разследващ журналист“, това е обичайна практика на работа на правоохранителните органи, когато се касае за корупция или каквото и да било друго нарушение, касащо служител или служители на РУ “Полиция“ Казанлък.

Много Ви благодаря, че ме произведохте в криминално проявен. Интересно на какво основание? Прочетете определението за криминално проявен, за да не изпадате в такива неловки ситуации. Госпожо „разследващ журналист“, свободата на словото не означава словоблудство. Въвеждането в заблуждение и изкривяване на обективната истина с цел манипулиране на общественото мнение, също е престъпление.

И не парадирайте и не злоупотребявайте с близкия си контакт с уважавания от всички нас кмет на град Казанлък.

Един съвет: намерете си жанр, различен от „разследващ журналист“ – това не е за Вас.

Обективност, Етика, Законност и Безпристрастност. Знам, ще Ви е нужен тълковен речник. Не е срамно всички ние цял живот се учим.

Пламен Георгиев,

„Имоти-Инфотек“

Коментари от Фейсбук