Заловиха бракониери край Жребчево след три дни дебнене, освободиха чудовищен толстолоб от мрежите

0
41994
Парламентарни избори 2021#

Четирима бракониери с голямо количество мрежи и уловена в тях риба са заловени при зрелищна акция на яз. Жребчево. Операцията е на ИАРА Стара Загора и доброволци от Централна Рибно-Опазваща Организация (ЦРОО), научи Флагман.бг от източник, който ни изпрати и ексклузивни снимки от мястото на екшъна.

Операцията е започнала преди три дни, когато е получен сигнал за нарушението. Оттогава до днес доброволците и служителите на ИАРА буквално са дежурили до водоема, за да хванат извършителите. След като забелязали проверяващите, бракониерите се опитали да избягат, но се блъснали в голям камък на язовира, разказа очевидецът. При акцията е иззета гумена лодка, а колата е конфискувана от оказалите по-късно съдействие полицаи. Съставени са четири акта за нерегламентиран стопански риболов. 

При една от многото акции на ЦРОО и ИАРА на яз.Жребчево за последния месец от местност Паничерево“ са извадени 150 метра хрилни мрежи, а от тях е освободен чудовищен толстолоб, тежащ над 50 кг. Рибари твърдят, че плячка като тази са изключителна рядкост, дори и на големи язовири като Жребчево.

При друга акция в района на местността Мантинелата от водоема са извадени още 150 мета хрилни мрежи. Една от освободените и върнати във водата риби е есетра. В хода на проверката от друга местност са извадени още 450 метра хрилни мрежи. Уловената риба е върната обратно във водата.
 

Флагман бг

реклама