Задържан е 62-годишен, намушкал друг в Казанлък

В 11:11 ч. днес  е получен сигналът за наръгания на казанлъшката ул. „Славянска“ мъж. На местопроизшествието незабавно е изпратен полицейски екип. Започнало е разследване. Пострадалият е откаран в болнично заведение, оказва му се медицинска помощ. Има задържан мъж за срок до 24 часа. В РУ-Казанлък е започнато досъдебно производство

Под надзора на Районна прокуратура–Стара Загора се извършва разследване за престъпление по чл.129 ал.2 вр.с ал.1 от Наказателния кодекс – за това, че на 13.05.2022 г. в гр. Казанлък е била причинена средна телесна повреда на Л.Т., на 32 г.

До момента е установено, че около 11.00 ч. на ул.“Славянска“ в гр. Казанлък е възникнал спор между двама мъже – Н.Н., на 62 г., и Л.Т., на 32 г. Последвало е намушкване с нож от страна на Н.Н. спрямо Л.Т. Травмата е в коремната област. Подаден е сигнал в РУ-Казанлък. Л.Т. е откаран във Филиала за спешна медицинска помощ, където му е оказана медицинска помощ. Н.Н. е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

По образуваното досъдебно производство, под ръководството на Районна прокуратура-Стара Загора – Териториално отделение – Казанлък, е извършен оглед на местопроизшествие. Предстои разпит на свидетели, включително и очевидци на извършеното престъпление, назначаване на медицинска експертиза за определяне характера на причинената телесна повреда.

Срокът на разследване е двумесечен.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram