Живко Тодоров: Ако зелените площи в „Бедечка“ бъдат запазени, ще разговарям с премиера Бойко Борисов за обезщетяване на собствениците на имоти в него

0
2

Ако зелените площи в „Бедечка“ бъдат запазени, ще разговарям с премиера Бойко Борисов за обезщетяване на собствениците на имоти в него. Това каза пред журналисти кметът на Стара Загора Живко Тодоров, след като упражни правото си на глас в местното допитване за бъдещото на парк „Бедечка“, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
На въпрос ако бъдат запазени зелените площи в парка, Общината ще намери ли тези 33 млн. лв., които са нужни за обезщетение на собствениците на имоти в него, Тодоров коментира: „Веднага след резултата от референдума, ще разговарям с премиера Бойко Борисов, за да търсим различни варианти, защото мисля, че можем, да тръгнем с обезщетяване и държавни имоти“. Тодоров уточни, че има и други варианти за преправяне на плановете – на общия устройствен план и на подробния устройствен план, така, че да се намери оптимално решение. „Нека да видим резултата от референдума и тогава ще говорим по самото решение“, допълни кметът на Стара Загора.
Попитан ако резултатът от референдума не достигне 40%, необходими за да бъде законен дали ще се съобрази с гласуването, кметът заяви: „Разбира се. Гласът на хората е много важен. Това искам да им кажа, за да могат да изля и да дадат своя вот, техният глас тежи“. „От тях зависи какво да се случва в града ни и държавата. Нека дадат вота си и да покажат, че са активни граждани“, каза още Живко Тодоров.
Люба АЛЕКСИЕВА

Коментари от Фейсбук