Ефективно наказание за мъж, отглеждал канабис в гр.Шипка

Районен съд – Казанлък одобри споразумение, постигнатото между 33-годишния П. А., защитника му и представител на Районна прокуратура – Стара Загора – Териториално отделение – Казанлък, по силата на което подсъдимият ще търпи общо наказание в размер на една година и четири месеца „лишаване от свобода“, при първоначален „общ“ режим. Съдът му наложи и глоба в размер на 10000 лева.

Пред съдебния състав  П. А. се призна за виновен в това, че на 08.03.2021 г. в гр.Шипка, община Казанлък, е отглеждал 508 броя растения от рода на конопа (марихуана, канабис), в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила, както и че на 08.03.2021 г. в същия град, без надлежно разрешение, е държал високорисково наркотично вещество – коноп (марихуана, канабис),  1 брой боен пистолет и 192 броя бойни патрони.

Съдът приложи законовата разпоредба, по силата на която определи П. А. да търпи едно общо наказание за трите престъпления, а именно най-тежкото, от което ще бъде приспаднато времето, през което е бил с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Останалите след анализ количества наркотични вещества се отнемат в полза на държавата и ще бъдат унищожени.

Пред Районен съд – Казанлък подсъдимият заяви, че разбира обвиненията и последиците от споразумението, съгласен е с тях и доброволно е подписал споразумението.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram