Еко фестивалът тази година ще „пътува“

Тази година традиционният фестивал, организиран от казанлъшката организация „МЦР-Взаимопомощ“, ще бъде в доста по-различен мащаб. „Ще осъществим дейностите си в община Казанлък с подкрепата на „Юнайтед Авангард Артист”, които заедно с „Младежки център за развитие-Взаимопомощ” са членове на АРМДОБ, както и с огромното съдействие на Народно читалище „Пробуда-1920” в с. Копринка. Тези институции са избрани, защото вече няколко години си партнираме много успешно и защото искаме да осъществим дейностите си в двете населени места, в които сме започнали фестивала, а именно с. Копринка и гр. Казанлък“, разказва инженер Мария Славова, председател на сдружението и на Асоциацията на работещите с младежи и доброволци организации в България (АРМДОБ). Еко фестивалът ще се проведе за 11 поредна година под мотото „ Еко фест Гостува”.

Краткосрочните доброволците от Литва, Турция, Швеция, Грузия, Франция, Испания, Португалия и България, ще работят с дългосрочните доброволци от Франция, България, Словакия и Румъния по проект „Взаимопомощ 3 и 4” по програма „Европейски корпус за солидарност”, финансирана от Центъра за развитие на човешките ресурси.

Доброволците ще можете да срещнете по улиците на града ни още от 20 юни до 15 август, като ще можете да им помогнете в откриването на съкровища в града ни, в заснемането на късометражни филми с екологична насоченост, да научите повече за страните им, чието представяне ще се осъществи в Читалището в с. Копринка, да им покажете любимото си място от долината на розите.

Дейностите на доброволците извън града ни ще подпомогнат огненият център на Фондация „Жар-театър-изкуство-култура” в гр. Ябланица, био-пчелна ферма с. Ъглен, проект „Наеми дърво” с. Бяла река, „Еволюшън” медия гр. Велико Търново и местната общност на с. Миндя, общ. В. Търново.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram