Д-р Душо Гавазов: Ще правя всичко възможно, за да могат Децата на Мъглиж и България да имат Бъдещето, което искат!

Утре е 1-ви юни, ден към, който всички поглеждаме с любов и надежда, защото това е Денят на Нашите деца, на Нашето ,,всичко”, на Нашите споделени и несподелени въжделения, мечти и надежди!

Непрекъснато говорим, как децата са бъдещето на тази държава, но големият и важен въпрос е, дали ние сме осигурили за децата ни бъдеще, защото То не е резултат на гръмки думи и лозунги, а на дела и активност!Непрекъснато говорим, как „Те, Децата като пораснат, ще оправят държавата“, без да се замислим, че може би ги натоварваме с отговорност, в която самите ние сме се провалили?!

Повтаряме им, че трябва да искат Бъдеще за себе си, но не си задаваме въпроса, дали с действията си днес, не правим така, че утре Бъдещето да не ги иска, защото всеки трябва да запита себе си, какво Бъдеще иска за децата – дали бъдеще на сервитьори, шофьори, бармани, общи работници и друг обслужващ персонал за страните, в които ще имигрират, или да останат в България и без пари и признание, да работят за Род и Родина!

Като баща и човек не мога да приема миграцията на потомците ни в Чужбина! Повече от всичко искам Децата на Мъглиж и България, да учат и играят тук, но не мога да приема да са гладни, да ги уча да живеят с режим на тока и водата, да просят по улиците и да приемат това като своя съдба, да ги е страх от педофили, обирджии, измамници, насилници в училище и семейството!Желая повече от всичко, децата на Мъглиж и България, да останат българчета, да знаят за Левски, Ботев и Вазов, да помнят Батак, Перущица и Шипка, да се прекланят пред саможертвата на Гоце и Яне, да се гордеят с победите при Одрин, Чаталджа, Дойран и Драва, да четат свободно Шекспир, Сервантес, Шилер и Лафонтен в оригинал!

Казват, че децата отмъщават на биологичните си бащи и майки за всички разочарования и обиди, които те са нанесли като деца на своите родители! А днес, ние, Родителите, отмъщаваме на децата си?!Замисляли ли сте се, защо?Аз със сигурност, да!

Ето защо като Кмет, като Лекар, като Човек, ще правя всичко възможно, за да могат Децата на Мъглиж и България да имат Бъдещето, което искат, но така, че да ги иска и То!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram