Детска градина Буратино – среща с български писатели

0
2
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Казанлъшката градина  „Буратино” посрещна  детската писателка Милена Димова като специален гост.  Визитата бе част от националното й пътуващо турне под надслов „Приказки за деца, които вярват в чудеса”. От няколко години  авторката активно пътува в цялата страна, за да се среща със свои читатели в детски и учебни  заведения. Децата са я кръстили фея на приказките и я посрещат с нескрита радост.

„Димова за първи път гостува с приказен спектакъл в Казанлък, но това е само началото на едно дългосрочно сътрудничество с ЦДГ „Буратино”.  Скоро в Градината  ще създадем час по фантазия и чудеса с децата”, сподели за инициативите директорката Стефка Ганчева. По думите й  целта на събитията  през месеца на детската книга е да се създаде интерес  сред малчуганите и да се задържи вниманието им върху вълшебния свят на детската литература по най-атрактивен и забавен за тях начин.

Милена Димова е автор на седем детски книги. Тя е дългогодишна радио и телевизионна водеща (БНР „Повтори фантазията”, БНТ Свят „Музикален блиц”).

БУРАТИНО

Коментари от Фейсбук