„Движение България за гражданите” е за запазването на длъжността „омбудсман“ в Община Казанлък

0
6

По темата със внесения доклад от общинския съветник Джамал Папарланов за закриването на длъжността обществен посредник, от партия „Движение България за гражданите“ разпространиха отворено писмо до председателя на общинския съвет, областния управител и омбудсмана на България Константин Пенчев.

Председателят на общинската структура Симеон Георгиев, припомня основната задача на институцията, като коректив и стабилизиращ фактор в обществото и начинът на управление. Една от основните цели на омбудсмана е да осигури бърза, навдременна ефикасна и лесно достъпна защита на засегнатите от администрацията. Длъжността според Георгиев не бива да бъде закривана. Тя е мерило за демократичност, а отцъствието и връщане към тоталитарното управление. Приемайки предложението за закриване на органа общаствен посредник, Казанлък , ще докаже , че демокрацията в общината подлежи на натиск и че независима местна власт наистина няма.

Според общинската организация на България за Гражданите, има вероятност, дори и да се запази институцията, избора на личността, да бъде лишен от прозрачност и надпартийност. Тогава очакванията на гражданите за справедливост на институцията, ще бъдат излъгани. Георгиев, изразява надеждата Казанлък да не внесе поредният такъв пример в новата ни история.

Г. Манев

 

Коментари от Фейсбук