Започва благотворителна кампания за родилното отделение на болницата в Казанлък

0
5

Навръх Международния ден на доброволеца започва Коледна дарителска кампания в подкрепа на АГО на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“. Под мотото „Дай живот в Казанлък – да подкрепим родилно отделение“ Община Казанлък, МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ и СНЦ „Бъдеще за децата“ заедно призоваха казанлъчани да се включат в инициативата, която ще помогне на отделението по акушерство и гинекология.

Главната цел на кампанията е закупуване на второ модерно родилно легло и гинекологичен стол за отделението, в което през 2018 г. проплакаха 428 деца. Екипът на АГО на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“, гр. Казанлък се грижи за родилките и бебенцата на 5 общини: Казанлък, Павел баня, Мъглиж, Николаево и Гурково.

Надеждата на организаторите на кампанията е освен за още едно съвременно родилно легло, да бъдат набрани достатъчно средства и за постелъчно бельо и други консумативи за нуждите на новородените и майките.

В резултат на подписаното преди 5 години Споразумение за подкрепа на родилното отделение в лечебното заведение между 3-те институции, в казанлъшката болница вече функционира безплатен консултативен кабинет за родилки. Към дарителската кампания ще бъдат приобщени и децата с увреждания в Казанлък, които вече изработват сувенири за Коледа, обяви Мария Гинева, изпълнителен директор на СНЦ „Бъдеще за децата“.

„От 1962г. поколения наред казанлъчани, жители на община Казанлък и съседните общини са се раждали в тази болница, поколения наред прекрасни бебета, благодарни пациенти и много добър медицински екип в това отделение са показали, че то е необходимо на гражданите, че трябва да съществува и да бъде в крак с най-новите тенденции в медицината.“, сподели управителят на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ д-р Кети Маналова. „Ние всички полагаме грижи за това.“, посочи д-р Маналова и благодари за благородната идея: „Аз съм с надежда, че и тази кампания, както всички досега наши, съвместни ще бъде увенчана с успех. Тя е не само Коледна, а е за нашите деца.“.

Организаторите на „Дай живот в Казанлък – да подкрепим родилно отделение“ призоваваха всички желаещи да се включат в инициативата чрез изработване на коледни играчки, сувенири или украса за елха да ги изпратят или донесат лично на адрес гр. Казанлък, ул. „Войнишка” 25 /бившата Община 2/ до 12.12.2019 г. Даренията ще бъдат предложени за покупка в рамките на специално организиран благотворителния коледен базар в центъра на града.

Можете да участвате и с благотворително събитие, организирано от Вас, като концерт, представление, изложба и др. и с набраните средства да направите финансово дарение на следната банкова сметка:

Банка ДСК

IBAN BG82STSA93000013794439

BIC STSABGSF

СНЦ „Бъдеще за децата“

основание: за родилно отделение

Коментари от Фейсбук